Macak  Jan.18.2014

 


Στους χαλεπούς τούτους καιρούς η κρίση κι η ανεργία χτυπάνε αδυσώπητα τον απλό Θεσσαλονικιό. Τον οδηγούν στην απόγνωση, στη μοναξιά αλλά και σε συνεχή εγρήγορση για τυχόν εύρεση εργασίας. Τώρα που είμεθα άνεργοι, δεν υπάρχει πια δουλειά για να καθυστερήσουμε να φτάσουμε. Δουλειά.. Ξεχασμένη λέξη, σβησμένη από τη μνήμη. Τριγυρίζουμε στους δρόμους σα χαμένοι, αβοήθητοι και απελπισμένοι… Και κάπου εκεί, μέσα από το θαμπό φως της σαλονικιώτικης συννεφιάς αναδύονται μπροστά μας φυλλάδια με την επιγραφή ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

 Όμως σύντροφοι ομοιοπαθούντες, δεν πρόκειται για μια απλή αγγελία για δουλειά.. Είναι κάτι ανώτερο…

 Μήπως δεν ξέρετε ακόμα για τι μιλάω;

 Μήπως ο ΘΕΟΣ δε σας αξίωσε ακόμα να ρίξετε την ποταπή ματιά σας στις «αγγελίες» του varelidis.gr ;

Δεν είμαι εδώ για να σας κρίνω και θα συγκρατήσω τα νεύρα μου προς εσάς που δε γνωρίζετε το Βαρελίδη. Ποτέ δεν είναι αργά για να μπείτε στον ίσιο δρόμο. Ιδού λοιπόν δύο δείγματα:

 

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ:


ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και ΧΟΡΗΓΟΙ σε μια προσπάθεια Επαναφοράς

του Σεβασμού, της Ευγένειας και του Εξιδανικευμένου Έρωτα

στη Ζωή των Θεσσαλονικέων.

 

Και το ακόμα καλύτερο:

 

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  Για Τη Στελέχωση Μιας Ομάδας Πολεμιστών Του Φωτός Απέναντι Στη Συναισθηματική Διαφθορά Της Εποχής.

 

Μάλιστα το δεύτερο κείμενο δεν περιορίστηκε στην απλή αφισοκόλληση. Συνοδευόταν από ολόκληρο τραπεζάκι για εγγραφές στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας πριν κανά μήνα. Αν το χάσατε καλά να πάθετε, απρόσεχτοι!

Ήρθε η στιγμή να πάψουμε να είμαστε βάρος στην κοινωνία. Ήρθε η στιγμή να πολεμήσουμε! Να πολεμήσουμε με όπλο μας το φως!

Όταν πρωτοείδα τις «αγγελίες», όπως λογικά και πολλοί συμπολίτες μου σκέφτηκα με τη μία: What the fuck, τι είναι αυτό το τρολ;


Μα το αληθινό τρολάρισμα της υπόθεσης έγκειται στο ότι ο Βαρελίδης υπάρχει και το εννοεί. Είναι σοβαρό! Όσο σοβαρό μπορεί να χαρακτηριστεί το προϊόν ενός «συγγραφέα ερευνητή για ανθρωπιστικά θέματα» που έχει κοτσάρει στην κορυφή του site του μασωνικά τρίγωνα και υποστηρίζει πως «ο υγιέστερος και ασφαλέστερος τρόπος στο ξεκίνημα μιας ερωτικής γνωριμίας μεταξύ δυο ερωτευμένων εφήβων, είναι ο αμοιβαίος αυνανισμός»! Να αυνανιστείς μόνος σου αγαπητέ Βαρελίδη! Αυτό είναι το υγιές και το ασφαλές!

 

Για όσους ενδιαφέρονται να στελεχώσουν το fight club Πολεμιστών του Φωτός ας πούμε δυο πραγματάκια για τα κείμενα που έχει στην ιστοσελίδα του:

Είναι κυρίως παραβολές - ιστορίες από τις περιηγήσεις του ιδίου με ηθικά διδάγματα, ΠΑΡΑφιλοσοφίες με παραπομπές από ρήσεις αρχαίων Ελλήνων, των οποίων είναι μεγάλος φαν,  ΠΑΡΑψυχολογίες, ΠΑΡΑθρησκετικά, ΠΑΡ’ τ’ αβγό και κούρευτο φίλτατε Βαρελίδη. Μας κάνεις να νιώθουμε χαζοί που δε βγάζουμε άκρη από αυτά που γράφεις. Ντροπή σου. Εντάξει όχι ότι δεν είμαστε όντως χαζοί αλλά τι να κάνουμε; Τι να κάνουμε, να πεθάνουμε; ΟΧΙ! Γιατί μόνο ζωντανοί μπορούμε να γίνουμε Πολεμιστές του Φωτός!!!


Ο Μιγιάκι του Φωτός λοιπόν, ουδεμία σχέση έχει με πολιτικές και θρησκευτικές ομάδες, όπως ο ίδιος υποστηρίζει. Γι’ αυτό μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό! Δεν πρόκειται για προσηλυτισμό. Αναζητά ανθρώπους παρόμοιας ιδιοσυγκρασίας για να συζητήσει φιλοσοφικά ζητήματα. Είχε κάνει ένα πρώτο κάλεσμα μέσω του site του, αλλά όπως είναι φυσικό δεν είχε αποτελέσματα κι έτσι πέρασε σε πιο δραστικές μεθόδους, όπως η αφισοκόλληση.

Τώρα πια δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν μας. Ας δώσουμε ένα ρημάδι τέλος στην ανεργία και ένα ακόμα πιο τρανταχτό τέλος στην αεργία. ΑΣ ΦΩΤΙΣΤΟΥΜΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!

 


P.S: Βάζω στοίχημα ότι η επόμενη αγγελία θα ζητά αλχημιστές και στο τέλος η Βερόνικα θα αποφασίσει να πεθάνει. Damn Βαρελίδης, δε χρειάζεται να κάνεις πράξη τα βιβλία του Κοέλιο, γιατί μετά από σένα θα σκάσει κανένας που διάβαζε «Ανατριχίλες» και τότε την κάτσαμε. Κι εσύ κι εγώ κι οι πολεμιστές του φωτός μαζί!